BİTLİS / MUTKİ - Koyunlu Köyü İmam Hatip Ortaokulu

Ara

Türk malı alınız, Türk malı kullanınız, Türk parası Türk toprağında kalsın.

Mustafa Kemal ATATÜRK

Yerli Malı Haftası, Türkiye'nin ekonomik bağımsızlık ve yerli üretime olan vurgusunu yansıtan önemli bir etkinliktir. Ülkemizde üretilen, yetiştirilen ürün ve malların tüketimini artırmak için her yıl 12-18 Aralık tarihleri arasında kutlanır. Okulumuzda, Yerli Malı Haftası boyunca tutumlu olmanın, yatırım yapmanın ve yerli malı kullanmanın önemini vurguladık ve öğrencilerimizle birlikte güzel bir etkinlik gerçekleştirerek paylaşmanın da önemine değindik.

Ara

Geleneksel oyunlar, halk kültürü içinde kendine yer bulmuş, özellik arzeden ve eğlence imkânının kısıtlı olduğu dönemlerde topluca oynanan, zeka, hareket kabiliyeti gibi özellikleri barındıran etkinliklerdir.

Öğrencilerimiz ile birlikte hem derslerin stresinden uzaklaşmak hem de unutulmaya yüz tutmuş geleneksel oyunlarımızı hatırlamak amacıyla deve-cüce, kutu kutu pense, saklambaç, yakan top, istop, mendil var, yağ satarım bal satarım gibi eğlenmeye doyamayacağımız oyunları oynadık.

Ara

Elbette yorulacaksınız. Benim sizden istediğim şey yorulmamak değil, yorulduğunuz zaman bile durmadan yürümek, yorulduğunuz dakikada da dinlenmeden beni takip etmektir.

Mustafa Kemal ATATÜRK

Koyunlu Köyü İmam Hatip Ortaokulu olarak katıldığımız turnuvada öğrencilerimiz Bitlis İl İkincisi olmuştur. Yapılan turnuvada maddi manevi desteğini sağlayan Okul Müdürümüz Haneftar KONUR'a, Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenimiz ve turnuvaya katılarak okulumuzu temsil eden öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

Ara

Türk Dili dillerin en güzeli ve en zenginidir, yeter ki şuurla ve bilinçle işlenebilsin.

Mustafa Kemal ATATÜRK

2023-2024 Eğitim ve Öğretim yılı Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında okulumuz öğrencileri ile birlikte Yunus'un Dilinden Türkçemiz etkinliği yapılmıştır. Etkinlikte emeği geçen öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Ara

Çabalamak rızık kapısının anahtarıdır.

Hz. MEVLANA

Peygamberimizin Hayatı dersinde Medine Dönemini tarih şeridi olarak özetleyen öğrencilerimizin çalışmaları ödüllendirilmiştir.

Ara

ÇEDES Projesi kapsamında okulumuz Değerler Kulübü tarafından sorumluluk değeri içerisinde yer alan 'İsraf Etmiyorum' temalı çalışma yapılmıştır. Bu çalışma kapsamında okulumuzda atık toplama kutuları yapılıp okulun belirli yerlerine yerleştirilmiştir.

Ara

İnsan hakları uygar yaşamın temelidir, çağımızın en üst değeridir, güvencesi demokrasidir.

Mustafa Kemal ATATÜRK

10 Aralık Dünya ve İnsan Hakları Günü sebebiyle, öğrencilerimize İnsan Haklarına Saygı bilincini yerleştirmek amacıyla okulumuzda çeşitli etkinlikler yapılmıştır.

Kas

SAĞLAM KAFA, SAĞLAM VÜCUTTA BULUNUR.

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK

Hareketli Yaşam ve Sportif Faaliyetler kapsamında okulumuzda derse başlamadan beş dakika önce öğretmenlerimiz eşliğinde öğrencilerimizle sabah egzersizi yapılmıştır.

KOYUNLU İMAM HATİP ORTAOKULU 2024-2028 STRATEJİK PLAN

Kas

2023-2024 eğitim-öğretim yılı 1. dönem 1. yazılı sınavlarımız yenilenen sınav sisteme uygun bir biçimde yapılmıştır.

Kas

İlçe Şube Müdürlerimiz Sayın Ahmet TEKİN ve Sayın Kadir BARLAK okulumuza ziyarette bulundular ve öğretmenlerimizle hasbihal ederek okulumuzun durumu hakkında bilgi edindiler.

Kas

Ben çocukken fakirdim. İki kuruş elime geçince bunu bir kuruşunu kitaba verirdim. Eğer böyle olmasaydım, bu yaptıklarımın hiç birisini yapamazdım.

Mustafa Kemal ATATÜRK

Ortaokulumuz ve ilkokulumuz öğrencileri ile kitap okuma etkinliği gerçekleştirildi. Öğrencilerimiz doğal alanda kitaplarını okuyarak eğlendiler.

Kas

ÇEDES projesi kapsamında okulumuzun Değerler Eğitimi kulübü tarafından Eylül-Ekim aylarının “Edep-Nezaket-Saygı” temalı çalışmaları için okul panomuz oluşturulmuştur. Çalışmada emeği geçen okulumuzun Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenlerine ve sevgili öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Ekm

Fen Bilimleri öğretmenimiz Yelda ÖZABAY ve 5-A, 7-A sınıfı öğrencilerimiz ile birlikte hücre modellemesi etkinliği ve bitki kökünden mikroskobik canlı incelemesi etkinliği gerçekleştirdi.

Öğrencilerimiz bu etkinliklerle beraber eğlenerek öğrendi.

Ekm

Milli Eğitim Bakanlığı Ölçme ve Değerlendirme Yönetmeliği ile Milli Eğitim Bakanlığı Yazılı ve Uygulamalı Sınavlar Yönergesi kapsamında okulumuz öğrencileri ortak sınavlar ve yazılı sınav tarihleri hakkında bilgilendirilmiştir. Öğrencilerle birlikte yenilenen yazılı sistemine ait örnek sorular çözülmüştür.